Home » (FOTO) Atenție, a început sezonul incendiilor de vegetaţie uscată !

(FOTO) Atenție, a început sezonul incendiilor de vegetaţie uscată !

Publicat de Radu SÎRBU
1413 Vizualizari

Aseară, angajați ai Secției de Pompieri Năsăud au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren situat între satele Piatra și Chiuza.

Nici voluntarii de la SVSU Feldru nu au avut, astăzi, viață ușoară, aceștia intervenind pentru lichidarea flăcărilor de pe raza comunei Feldru.

În acest context, pompierii reamintesc cetățenilor faptul că acest tip de incendii produce o serie de efecte negative asupra mediului și poate provoca pagube materiale prin propagarea incendiului la alte terenuri cultivate, gospodării sau obiective, precum și la fondul forestier, în special în condiții de vânt care favorizează extinderea acestora.

Pentru a preveni aceste situații, se solicită respectarea măsurilor minime de prevenire a incendiilor, cu menționarea faptului că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru impiedicarea propagării focului la vecinătăți, se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei, conform prevederilor H.G.R. nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"