Home » (FOTO + VIDEO) Dezastru la Sântioana! Cinci gospodării au fost cuprinse de flăcări, explozii ale unor butelii, 6 persoane au avut nevoie de ajutor medical, dintre care una a ajuns la spital!

(FOTO + VIDEO) Dezastru la Sântioana! Cinci gospodării au fost cuprinse de flăcări, explozii ale unor butelii, 6 persoane au avut nevoie de ajutor medical, dintre care una a ajuns la spital!

Publicat de Radu SÎRBU
3010 Vizualizari

Un incendiu a izbucnit în această după-amiză într-o gospodărie din satul Sântioana, comuna Mărișelu. În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, extins sub acțiunea vântului puternic la patru gospodării învecinate.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărișelu au asigurat prima intervenție, pentru a limita extinderea pe suprafețe mai întinse.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime surprinse de incendiu, în schimb, șase persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală de la echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean alocate la caz. Dintre acestea, în bărbat a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ BN.

Trebuie subliniată mobilizarea generală a localnicilor care, sub coordonarea comandantului intervenției, au sprijinit consistent eforturile echipajelor specializate alocate la locul solicitării. Chiar dacă intervenția a fost una riscantă, mai multe butelii depozitate în anexele gospodărești cuprinse de flăcări au explodat, o parte dintre acestea au fost evacuate după ce au fost răcite în prealabil.

La o primă estimare, suprafața totală desfășurată afectată de incendiu este peste 1000 mp, cumulată la cele patru gospodării (case de locuit, anexe, grajduri, adăposturi pentru animale, fânare etc). Focarele răsfirate au fost localizate după aproximativ o oră, iar de atunci se lucrează pentru lichidarea tuturor focarelor și îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii.

Au fost alocate succesiv următoarele resurse: șase autospeciale de intervenție din cadrul ISU Bistrița – Năsăud, cu trei ofițeri și 20 de subofițeri, respectiv cinci echipaje de stingere ale pompierilor voluntari SVSU Mărișelu (1), SVSU Șieut (2), SVSU Șieu (1), SVSU Monor (1).

Imagini: ISU BN

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"