Home » În minivacanța de 1 Mai, polițiștii rutieri au dat aproape 400 de amenzi și au depistat zeci de șoferi băuți ori fără permis auto

În minivacanța de 1 Mai, polițiștii rutieri au dat aproape 400 de amenzi și au depistat zeci de șoferi băuți ori fără permis auto

Publicat de Radu SÎRBU
459 Vizualizari

În perioada 28 aprilie – 1 mai a.c., polițiștii au continuat acțiunile pe raza întregului județ pentru asigurarea fluenței traficului rutier cât și cu scopul depistării șoferilor care prin nerespectarea regulilor și normelor de circulație pot pune în pericol siguranța celorlalți.

O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive cât și a șoferilor care nu respectă limita legală de viteză.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control aproape 400 de autovehicule și legitimate peste 450 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproape 400 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 103.000 de lei iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 21 de permise de conducere și 17 certificate de înmatriculare.

Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și stupefiante, în trafic au fost efectuate peste 240 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Pe raza județului, polițiștii au efectuat verificări și în incinta unor localuri publice.

În urma controalelor efectuate în trafic cât și în urma intervenției la evenimentele rutiere semnalate prin SNUAU 112:

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat în flagrant delict un șofer de 24 de ani, din Bistrița. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și testarea cu aparatul drugtest a indicat un rezultat pozitiv în cazul substanței amfetamină.


La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în flagrant delict, în Nepos, un bărbat de 64 de ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.


În data de 28 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz Băi au depistat în flagrant delict în trafic, în Sângeorz Băi, un șofer de 41 de ani, din localitate. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.


La data de 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în flagrant delict în Chiochiș, pe Drumul Județean 172A, un bărbat de 37 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Totodată, testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.


La data de 30 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz Băi au oprit pentru control pe Drumul Comunal 2B, în Cormaia, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Feldru. În urma verificărilor a reieșit faptul că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.


La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi au depistat în flagrant delict, în Rodna, un șofer de 37 de ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului. Rezultatul indicat de aparatul etilotest a fost de 0,90mg/l alcool pur în aerul expirat.


În data de 1 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident rutier produs la intersecția Drumului Județean 173D cu Drumul Național 17, unde un autoturism condus de un bărbat de 70 de ani, din Bistrița, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,49mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma accidentului, o pasageră a celuilalt autoturism implicat a necesitat transportul la spital.


La data de 1 mai a.c., polițiștii din cadrul Secția 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în flagrant delict pe Drumul Județean 172G, în Orheiu Bistriței, un șofer de 33 de ani, din Grăniceri, jud. Arad, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.


La aceeași dată, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în flagrant delict pe Drumul Județean 173, în Orheiu Bistriței, tânăr 26 de ani, din Unirea, care conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorie, expirate din luna august 2022.


În data de 1 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat în flagrant delict în Năsăud, un tânăr de 18 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.


La data de 1 mai a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au intervenit la un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe Drumul Național 17C între Coșbuc și Telciu. Șoferul, un tânăr de 29 de ani, din Coșbuc, a fost testat pozitiv la consumul de alcool, rezultând valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma constatărilor efectuate, polițiștii au dispus continuarea cercetărilor în cadrul dosarelor penale întocmite cu privire la infracțiuni la regimul rutier.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"