Home » În ultimele 24 de ore, polițiștii din BN au dat amenzi în cuantum de 35.000 de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii din BN au dat amenzi în cuantum de 35.000 de lei

Publicat de Radu SÎRBU
1106 Vizualizari

Polițiștii care au fost în dispozitivul curent, ieri, au intervenit la 34 de apeluri 112, iar în urma activităților desfășurate au aplicat aproape 150 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

La data de 29 ianuarie a.c., peste 130 de poliţişti au acționat, în sistem integrat cu celelalte structuri județene ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În trafic, având în vedere condițiile meteo înregistrate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul structurilor rutiere au monitorizat traficul rutier pe trei schimburi. Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii rutieri au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, au reținut 16 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Polițiștii le atrag atenția șoferilor cu privire la importanța vizibilității în trafic, mai ales în condiții de iarnă. Este extrem de important ca parbrizul, oglinzile, geamurile laterale și luneta autoturismului să fie curățate înainte de a porni la drum.

Totodată, polițiștii recomandă pietonilor să fie mult mai precauți, să circule doar pe trotuare sau cât mai aproape de marginea drumului. De asemenea, pentru siguranța lor este important să traverseze numai prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceștia au oprit.

Reamintim faptul că este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"