Home » La 78 de ani de la nașterea sa, regretatul poet patriot Adrian Păunescu a fost comemorat în Năsăudul lui Rebreanu și Coșbuc

La 78 de ani de la nașterea sa, regretatul poet patriot Adrian Păunescu a fost comemorat în Năsăudul lui Rebreanu și Coșbuc

Publicat de Radu SÎRBU
484 Vizualizari

Marți, 20 iulie, Adrian Păunescu ar fi împlinit 78 de ani iar acest lucru nu a trecut neobservat în Năsăud, orașul de care marele poet a fost atât de legat sufletește prin mijlocirea familiei de intelectuali ai locului Ana și Gavril Vaida. Tocmai acești dascăli au fost cei care au organizat, astăzi, un eveniment cultural prin care i-au adus un omagiu celui care aprecia în versuri: ”În Năsăudul ce-mi pare-un semn de carte / Între un trist Rebreanu și-un liniștit Coșbuc…”.

Manifestarea a debutat la bustul poetului din fața Casei de Cultură ”Liviu Rebreani”, monument dezvelit în toamna lui 2018. Apoi, în sala ce adpostește galeria academicenilor Năsăudului s-a recitat, s-a cântat și s-au spus vorbe frumose despre Adrian Păunescu prin vocile Anei Vaida, Ioanei Lăpușneanu, Ioan Seni, Floarea Pleș și Gavril Vaida. Printre cei care au impresionat a fost și Ionuț Nistor – recunoscut pentru ardoarea cu care recită din lirica păunesciană.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO