Home » ”Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League!”, un editorial semnat de Octavian Moldovan despre plecările și transferurile ce se anunță la echipa de handbal Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

”Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League!”, un editorial semnat de Octavian Moldovan despre plecările și transferurile ce se anunță la echipa de handbal Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
773 Vizualizari

Acum câțiva ani, un conducător al unui club de fotbal a rămas în folclor cu o replică dată unui alt conducător de club: „Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League!”.

Acum vreo 2 săptămâni, într-o emisiune televizată, antrenorul echipei de handbal bistrițene spunea că ar avea nevoie de 3-4 transferuri tari, ale unor jucătoare obișnuite cu liga campionilor, ca să se poată bate la locurile 1-2 în sezonul următor, că speră ca cei din conducere să-l ajute cu aceste jucătoare pe care le dorește.

Până acum, se știu deja câteva mutări, iar în privința altora există doar zvonuri.

La plecări, sunt certe cele ale jucătoarelor: Bulatovic, Posavec, Dahl. La fel, se aude că pleacă Dumanska. Tot la plecări, având în vedere noile achiziții, probabil că nu vor mai juca în noul sezon: Kpodar, Țanc, posibil și Niombla. Nu se aude nimic despre Stoleru și Babovic.

La veniri, sunt confirmate 2, anume: Delgado si Kapitanovic. Se aude că ar mai fi semnat și alte jucătoare. Unii spun că Fraga Fernandez a semnat cu Bistrița, alții că a prelungit cu Rapid. Vom vedea. Dar acum să vedem care sunt întăririle pentru echipă în noul sezon. La linia de 9 m, cea care poate caștiga un campionat, se aude că vin numai piese grele. Pe lângă Delgado, ar mai fi semnat Greta Kacsor, rămâne de văzut cu Fraga Fernandez. În extrema stângă, Dagmara Nocun. Pe pivot, trebuie întăriri, așa că vor veni 2 jucatoare: Nikolina Vukčević și, cireașa de pe tort, Iaroslava Burlacenko.

Până acum nu s-a reușit transferul vreunei românce, chit că au fost aproape de a veni la echipa bistrițeană jucătoare precum Hosu, Ostase, Ștefania Stoica. Nici măcar tânăra Teodora Damian, socotită de unii oameni din handbal o mare speranță a handbalului românesc, nu a reușit să fie transferată. Perioada de transferuri încă nu s-a terminat, așa că se așteaptă ca Mioveniul sau Știința București să retrogradeze, iar de acolo să aducem niște jucătoare cu mare experiență, încă mai au în componență niște nume exotice.

Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League!

Octavian MOLDOVAN

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"