Home » Mai nou, medicii de familie vor putea face teste Covid pacienților cu simptome

Mai nou, medicii de familie vor putea face teste Covid pacienților cu simptome

Publicat de Radu SÎRBU
471 Vizualizari

Guvernul a aprobat, ieri, o Ordonantă de Urgență care permite medicilor de familie care au contract cu Casa de Asigurari de Sănătate să facă teste rapide antigen din proba nazo-faringiana pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2. Acestia sunt obligați, ca până la ora 24.00 a zilei în care au facut testul, sa raporteze rezultatul în aplicatia Corona Forms.

Aceștia vor achiziționa testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobatã de Comisia Europeanã, afișatã pe site-ul Ministerului Sãnãtãții, iar pentru activitatea de testare realizatã vor primi un tarif de 50 de lei/persoanã, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testãrii.

Activitatea de testare se va realiza în cadrul programului de lucru și vor beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum și persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puțin 48 de ore, între douã testãri succesive.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS COV2, prevãzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaboratã de Institutul Național de Sãnãtate Publicã, care se publicã la adresa www.insp.gov.ro și se actualizeazã periodic.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"