Home » Ministerul Sănătății, finanțare de 1.000.000 euro pentru Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud pentru achiziția unui aparat RMN

Ministerul Sănătății, finanțare de 1.000.000 euro pentru Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud pentru achiziția unui aparat RMN

Publicat de Radu SÎRBU
468 Vizualizari

Anunțul a fost făcut în această seară de primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

”Dacă în urmă cu o lună, prin amendamentul d-lui deputat Robert Sighiartau ,am obținut o finanțare de 1.000.000 de lei pentru achiziția unui Computer Tomograf, iată că și în acest sfârșit de săptămână avem o veste foarte bună pentru toată zona Țării Năsăudului: Ministerul Sănătății a aprobat o finanțare de la bugetul de stat în valoare de 5270 mii lei(aprox 1.000.000 euro), pentru Spitalul orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud, în vederea achiziționării de echipament și aparatură de înaltă performanță.

Aparatura care se dorește a fi achiziționată de unitatea medicală este un aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Valoarea aparaturii este de 5 870 mii lei, din care 5 270 mii lei de la Ministerul Sănătății și 600 mii lei de la Primăria orașului Năsăud, care va asigura cofinanțarea de 10%.

Acest echipament este necesar pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente, dar și pentru creșterea și îmbunătățirea calității actului medical oferit de unitatea medicală.

Am spus mereu că investițiile în sănătate și educație sunt prioritare pentru administrația năsăudeană și ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea serviciilor oferite de Spitalul orășenesc „Dr. George Trifon”, unitate medicală care deservește aproximativ 100 000 persoane din orașul Năsăud și mediul rural limitrof. 🏨🩻

Aparatul RMN va contribui la o mai bună evaluare imagistică a pacienților și evaluarea radiologică pulmonară a acestora, la diversificarea serviciilor medicale oferite de unitatea medicală, la creșterea și îmbunătățirea calității actului medical, dar și a activității personalului din unitatea medicală. De asemenea, va permite un acces mai rapid la diagnostic de specialitate.

Mulțumesc tuturor celor ce au susținut acest demers !”, a transmis primarul Dorin Vlașin.
Mulțumesc d-lui manager Marcu Daniel și întregului personal pentru colaborare și implicare!

Doar împreună, cu încredere, colaborare și răbdare vom reuși să îmbunătățim condițiile de viață ale comunității năsăudene și să oferim acces facil la servicii de bază pentru cetățeni!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"