Home » Ministrul Bogdan Ivan: ”4 miliarde de euro pentru cercetarea românească!”

Ministrul Bogdan Ivan: ”4 miliarde de euro pentru cercetarea românească!”

Publicat de Radu SÎRBU
418 Vizualizari

”Am avut astăzi plăcerea de a primi, la sediul MCID, vizita doamnei Iliana Ivanova, comisar european pentru Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret și a domnului Dan Nica, deputat european, raportor pentru Horizon Europe, programul-cadru pentru cercetare și inovare la nivel european.

Cercetătorii români, împreună cu universitățile și companiile de cercetare-dezvoltare din România, pot accesa fonduri de 4 miliarde de euro, prin participarea la consorții internaționale în cadrul finanțărilor derulate prin componenta Widening a programului Horizon Europe.

Avem o oportunitate excelentă de a dezvolta ecosistemul național de cercetare, prin finanțarea proiectelor cercetătorilor de top și a organizațiilor cu expertiză în cercetare. Acesta este motivul pentru care mâine organizăm un eveniment dedicat accesării acestor fonduri, la care reprezentanții Comisiei Europene vor avea un dialog valoros cu organizațiile-fanion ale cercetării românești”, a ținut să transmită Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"