Home » Ministrul Bogdan Ivan: “97% din bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării este axat pe investiţii şi dezvoltare!”

Ministrul Bogdan Ivan: „97% din bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării este axat pe investiţii şi dezvoltare!”

Publicat de Radu SÎRBU
245 Vizualizari

„Astăzi, în ședința Guvernului României, am promovat 3 acte normative cu impact pentru funcționarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru finanțarea cercetării românești.

Am eficientizat activitatea instituțională și am redus birocraţia, prin eliminarea a 25% dintre posturile de conducere și a unei funcții de subsecretar de stat. De asemenea, am creat două departamente esențiale, fără funcții de conducere suplimentare: departamentul pentru Inteligență Artificială și Tehnologii Emergente, respectiv cel pentru Securitate Cibernetică, care vor monitoriza legislația și activitatea guvernamentală în #IA și #cybersecurity.

Am crescut la 120 numărul de beneficiari ai investiției 8 din C9 – PNRR, investiție care va aduce înapoi în ţară mințile românești geniale, cercetătorii români plecaţi în străinătate, dar și cercetătorii străini cu experienţă care să implementeze proiecte de cercetare fundamentală în România.

Normele metodologice de evaluare a performanţei organizaţiilor de cercetare au fost adoptate – avem acum criterii clare și concrete pentru evaluarea unitară, la nivel național, a organizațiilor de cercetare, care vor fi astfel integrate în Spaţiul European de Cercetare”, a transmis Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"