Home » Popa din Lușca, un altfel de Jack Sparrow pornit să salveze lectura pentru tineri

Popa din Lușca, un altfel de Jack Sparrow pornit să salveze lectura pentru tineri

Publicat de Radu SÎRBU
2461 Vizualizari

Atipic până-n măduva oaselor pentru imaginea clasică a unui preot, părintele Crin Triandafil Theodorescu șochează din nou. Și tot pozitiv. Acum, parohul din Lușca a lansat o acțiune de culturalizare în rândul tinerilor sub deviza ”Fură o carte. Te ajută popa”, inspirat de fapta unei puștoaice ce, zilele trecute, a fost prinsă că a furat ciocolată și o carte dintr-un magazin.

Dragilor, îmbrățișaților, doriților,

proiectul ”Fură o carte/ te ajută popa” e dublu-încărcat și va fi lansat luni. Mulțumesc celor care au zâmbit și m-au încurajat; s-a format un grup de sprijin. Lucrăm o lună în acest tempo clasic; apoi, dacă funcționează, mărim turația la motoare; un clip de publicitate pe youtube, o piesă muzicală de promo, flyere și afișe de promovare.

Filozofia proiectului meu nu e să acoperim găurile produse de pauperitate, deși și asta; nu e să oferim cărți de-a moaca; ci aceea de a crea o poveste care să lege tinerii de carte, să le stârnim interesul și să promovăm lectura pe orice căi, inclusiv una așa de stranie.

Dacă e cazul, sunt gata să umblu cu cufărul cu cărți, îmbrăcat în Jack Sparrow; și dacă un singur tânăr citește o singură carte, am modificat axa planetei.

Uitați-vă bine la poze. Alea nu sunt cărți, sunt cărămizi.

La începutul poveștii se află puștoaica aia care a furat ciocolată și o carte. Nu-mi iese din cap”, este descris cu tandrețe și umor, lăudabilul proiect, de către noul Jack Sparrow pe pagina de socializare.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"