Home » Poveste de decembrie – Despre vise, idoli și glorie

Poveste de decembrie – Despre vise, idoli și glorie

Publicat de Radu SÎRBU
511 Vizualizari

Un grup de copii cânta din toate puterile imnul echipei de suflet. Se vede pe fețele lor bucuria, entuziasmul, emoția de a fi acolo.
Îmi închipui un scenariu:

-Ce vrei tu să te faci, când o sa fii mare?
-Eu, când o sa fiu mare, vreau să fiu Alice Elisei!
-Dar tu, ce vrei să fii?
-Eu, când voi fi mare, vreau să fiu Jovanka Kovacevic.

Dialogul ar putea continua, copiii adoră vedetele pe care le văd in fața lor, sportivi de excepție, care inspiră mii de copii.
Sute de copii sunt adunați la eveniment, ei reprezintă prezentul si viitorul din teren, dar si din tribună. La inițiativa Consiliului Județean Bistrița-Năsaud, prin președintele Radu Moldovan, programul “Gloria Junior” oferă posibilitatea copiilor sa facă sport. Ei visează să ajungă sportivi de performanța, să fie pe teren, la fel ca handbalistele pe care le văd acum la cațiva metri distanța.
Acum ei cânta imnul clubului, ei sunt suporterii, dar și viitori performeri. Copiii au nevoie de modele pe care să le urmeze, sportivi care fac cinste sportului pe care îl practica. Își doresc să devină cel puțin la fel de cunoscuți, precum sportivele de excepție care joacă sau au jucat la echipa bistrițeană. Fetițele vor să le urmeze pe Maria Țanc, Bianca Gaga, Miruna Pica, Andreea Târsoaga, jucatoare tinere si talentate, care le zâmbesc și le încurajează.

Acum vreo 3 ani, învățasem repede numele Maria Țanc, Bianca Gaga, Ariane Zegrean, erau junioarele care reprezentau viitorul handbalului bistrițean. Acum am învătat alte câteva nume, deja cunoscute de fani: Nerea Harosa, Ana Telcian, Andra Mărginean, Ștefana Pașca. Voi învața si celelalte nume ale speranțelor bistrițene. Să ne mândrim cu aceste tinere handbaliste, să păstrăm poze cu ele, așa cum sunt ele acum, peste ani vom avea satisfacția că le-am susținut de când ele încă nu erau idoli pentru alte tinere handbaliste.

In programul “Gloria Junior”, 367 de tinere practică handbalul, cu vârsta de pâna la 14 ani. Acestea formează 12 grupe in județ. Să nu uitam de junioarele 3, care sunt și ele în numar de 22. În acest program, ca aceste fetițe să-și poată urma visul, de a ajunge vedete ale handbalului, pe lânga sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, trebuie să-i amintim pe profesorii de sport care le antrenează: Diugan Samson, Gavrilă Dan Sorin, Bălăjan George, Morari Maria, Someșan Paul, Giurgean Ionuț, Picu Florian, Urzică Geta, Berengea Ioan, Schnaider Anton, Făgărășan Adrian, Pop Liviu, Ceuca George. De asemenea, trebuie amintiți antrenorii de la junioare 2 si 3: Carmen Mincan si Mihaela Evi. Trebuie felicitați părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Acești copii sunt deja vedete în inimile noastre, atât pe teren, cât și în tribună. Ei ne transmit emoțiile, bucuriile, visele lor. Sper ca acest program să aibă continuitate, iar cei care vom fi în sală să strigăm cu toții: GLORIA, GLORIA!

Octavian MOLDOVAN

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO