Home » Realitate tristă: 16 morți și alte de răniți grav, pe șoselele județului BN de la începutul anului. Polițiștii fac apel la respectarea legislației rutieră

Realitate tristă: 16 morți și alte de răniți grav, pe șoselele județului BN de la începutul anului. Polițiștii fac apel la respectarea legislației rutieră

Publicat de Radu SÎRBU
1432 Vizualizari

Potrivit statisticii, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, la nivel județului Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate 364 de accidente, soldate cu decesul a 16 persoane și rănirea gravă a altor 57.

Într-un comunicat remis redacției de către IPJ BN, se arată că în comparație cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 3 mai multe accidente (+0,82%), cu 2 mai multe persoane decedate (+12,5%) și cu 7 mai multe persoane rănite grav (+12,2%) .

”Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost abaterile bicicliștilor (17,5%), fiind înregistrate 64 de accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 7, viteza neadaptată la condițiile de drum (14,2%), fiind înregistrate 52 de accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 9.

De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și neacordarea proprității de trecere a vehiculelor (10,7%), rezultând 39 de accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 6, nerespectarea distanței între vehicule(7,4%), fiind înregistrate 27 de accidente, soldate cu decesul și rănirea gravă a unei persoane și alte preocupări de natură a distrage atenția(6,3%), fiind înregistrate 23 de accidente, soldate cu decesul a unei persoane şi rănirea gravă a altor 5.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 56,1% din totalul accidentelor rutiere grave.

Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 31,2% din totalul deceselor.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate 472 de acțiuni, dintre care 11 privind indisciplina bicicliștilor, 62 pentru respectarea regimului legal de viteză, 4 pentru acordarea priorității de trecere vehiculelor și 7 pentru acordarea priorității de trecere pietonilor.

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 16.766 de sancțiuni, dintre care 140 pentru indisciplina pietonilor, 3757 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 979 pentru indisciplina bicicliștilor, 49 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 22 pentru indisciplina conducătorilor de trotinete.

Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată.
De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fii cu toții în siguranță”, se arată în comunicatul IPJ BN.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"