Home » Robert Sighiartău: Reparăm o nedreptate pentru personalul militar și polițiști! Pensiile trebuie să fie calculate prin raportare la veniturile personalului activ

Robert Sighiartău: Reparăm o nedreptate pentru personalul militar și polițiști! Pensiile trebuie să fie calculate prin raportare la veniturile personalului activ

Publicat de Radu SÎRBU
131 Vizualizari

Deputații PNL Robert Sighiartău și Adrian Cozma au depus joi amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.26/2024 privind stabilirea unor drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naționale, prin care propun eliminarea unor inechități din  Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

”În aceste vremuri deosebit de dificile, cu război la granița de nord a României, stăm și ne întrebăm de ce tinerii aleg din ce în ce mai puțin să urmeze o carieră militară în țara noastră, deși în trecut era o mare mândrie. Este simplu! Statul român încă nu-i apreciază corespunzător nici pe cei care sunt în activitate și nici pe cei care au urmat o carieră militară și astăzi sunt în rezervă. Deși actuala coaliție de guvernare a făcut foarte multe lucruri bune pentru miliari și pentru polițiști, încă mai sunt multe lucruri de făcut pentru a-i duce pe aceștia la aprecierea firească de care trebuie să se bucure în societatea românească.

De aceea, astăzi am depus la Camera Deputaților mai multe amendamente pentru a corecta unele aspecte privind pensiile militare de stat. Am propus, astfel, ca pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, polițiști și polițiștii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, polițiști și polițiștii de penitenciare în activitate. S-au strâns deja mai mulți ani de când actualizarea drepturilor pentru militarii și polițiștii pensionați nu mai operează, deși prețurile continuă să crească și viața lor să fie mai dificilă. Au acest drept! Avem convingerea că, pentru faptele și privațiunile pe care le-au avut în carieră, militarii și polițiștii merită să aibă o bătrânețe liniștită”.

Material electoral comandat de PNL Filiala Bistrița-Năsăud

Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"