Home » Romuli, o comună în continuă modernizare

Romuli, o comună în continuă modernizare

Publicat de Radu SÎRBU
2005 Vizualizari

Romuli este una dintre comunele din Bistrița-Năsăud fruntașe la accesarea fondurilor europene. Cele mai noi proiecte în acest sens sunt două ce vizează modernizarea și înființarea a noi drumuri forestiere aflate în proprietatea comunei Romuli, lucrări care deja au demarat recent în execuția unei firme din Satu Mare. Potrivit primarului Ioan Monița, valoarea totală a acestor două proiecte este de 3 milioane de euro, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Primul proiect finanțat vizează modernizarea a 12,8 km de drum forestier. Este vorba despre tronsoanele cunoscute cu numele: Valea Sabei 1,6 km, Valea Clinului 0,28 km, Valea Glodului 2,3 km, Izvoarele Sălăuța 2,1 km, Valea Lazului 0,5 km și Strâmba Dreapta 6,1 km.

Cel de-al doilea proiect depus pentru finanțare și care a primit și aprobare prevede înființarea a 5,7 km de noi drumuri forestiere. Aici sunt cuprinse drumurile: Valea Zăvoaielor 2,9 km, Valea Strungilor 0,5 km, Halauă 1 km, Nistor 0,8 km și Frumușica 0,5 km. Pentru aceste cinci drumuri forestiere a fost alocat un buget de 6,25 mil.lei.

Lucrările includ turnare de asfalt peste drumurile forestiere, amenajare de podețe, șanțuri și acostamente, trasări de marcaje rutiere și montări de indicatoarele rutiere necesare.

Alte proiecte ale administrației din Romuli

Pe de altă parte, primarul Monița a ținut să ne mai informeze despre începerea construcției capelei mortuare multiconfesionale, pe un amplasament de la Izvorul Strâmbei dar și despre realizarea în proporție de 95 de procente a măsurătorilor în teren pentru cadastrul general al comunei. Totodată, un proiect de modernizare a străzii Fundoaia, finanțat din fonduri guvernamentale, a ajuns la etapa de ”urcare” pe portalul Serviciului Electronic de Achiziții Publice. Un fapt notabil este și acela că, în luna iulie, va începe și acțiunea de distribuire a lemnelor de foc către populație, în depozitul de la Repedea fiind deja intrați 1.000 de metri cubi, prețurile fiind la nivelul anului trecut.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"