Home » ”Sărbători religioase și laice în Bistrița și Năsăud în prima jumătate”, expoziție foto-documentară la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, pe 18 decembrie

”Sărbători religioase și laice în Bistrița și Năsăud în prima jumătate”, expoziție foto-documentară la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, pe 18 decembrie

Publicat de Radu SÎRBU
560 Vizualizari

”Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la vernisajul expoziției „𝗦𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗿𝗲𝗹𝗶𝗴𝗶𝗼𝗮𝘀𝗲 𝘀̦𝗶 𝗹𝗮𝗶𝗰𝗲 𝗶̂𝗻 𝗕𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝘁̦𝗮 𝘀̦𝗶 𝗡𝗮̆𝘀𝗮̆𝘂𝗱 𝗶̂𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗷𝘂𝗺𝗮̆𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗮 𝘀𝗲𝗰. 𝗫𝗫”, care va avea loc luni, 18 decembrie 2023, ora 11, la sediul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, de pe Str. Gen. Grigore Bălan nr. 19.

Expoziția realizată de Secția de Istorie-Arheologie a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud își propune să prezinte publicului larg prin intermediul unor texte și fotografii de epocă câteva instantanee din viața oamenilor de pe aceste meleaguri surprinși în cele mai frumoase momente ale existenței. Astfel, fie că facem referire la spațiul sacru al sărbătorilor spiritual-religioase (Ex. Paștele, Crăciunul, Rusaliile) încărcate cu toată semnificația lor profundă, în permanentă legătură cu Cerul, fie la cele laice care marchează evenimente importante din viața și Istoria Națională (Ex. 10 Mai -Ziua Națională, 24 Ianuarie 1859 – Ziua Unirii Principatelor Române), expoziția foto-documentară vă invită să luați parte în preajma frumoaselor sărbători ale iernii la un festin spiritual al timpului de sărbătoare. La realizarea posterelor au fost folosite texte din presă și revistele locale (Ex. Revista Bistriței, Gazeta Bistriții, Săptămâna, Vatra), fotografii din patrimoniul imaterial al perioadei interbelice locale precum și studii de specialitate diverse care se ocupă de aceste aspecte ale vieții spirituale.

Sursele documentare ale expoziției provin din Fondul de carte veche al Muzeului Bistrița, Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud, Muzeul ,,Cuibul Visurilor” Maieru.
Vă așteptăm cu drag!”, a transmis managerul CMJ BN, dr.Alexandru Gavrilaș.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"