Home » Senatorul Ioan Deneș: ”TVA-ul pentru lemnul de foc va scădea de la 19 la 5 la sută, de la 1 noiembrie!”

Senatorul Ioan Deneș: ”TVA-ul pentru lemnul de foc va scădea de la 19 la 5 la sută, de la 1 noiembrie!”

Publicat de Radu SÎRBU
200 Vizualizari

Senatorii PSD și cei ai USR PLUS au votat împreună, în Comisia de buget a Senatului, amendamentele social-democraților la legea care prevede reducerea taxei pe valoarea adăugată pentru lemnul de foc. E vorba de un proiect PSD care privește reducerea TVA de la 19% la 5% pentru lemnul de foc. Impactul bugetar calculat pentru această măsură ar fi de 150 de milioane de lei, TVA care urmează să nu mai fie incasată.

”Veste bună pentru românii care își încălzesc locuințele cu lemne de foc.Comisia de buget-finanțe din Senatul României a votat un raport favorabil pentru inițiativa PSD de reducere a TVA-ului pentru lemnele de foc de la 19% la 5%.Dezbaterea și votul în plenul Senatului vor avea loc săptămâna viitoare. Termenul de intrare în vigoare al legii este 1 noiembrie 2021, astfel încât cetățenii să beneficieze de reducerea prețului la lemne de foc din această iarnă. Aproximativ 85% din locuințele aflate în mediul rural sunt încălzite cu lemne”, a anunțat, astăzi, pe pagina sa de socializare deputatul social-democrat Ioan Deneș.

În cadrul dezbaterilor a fost supus la vot un amendament propus de PSD, privind aplicarea acestei măsuri de la data de 1 noiembrie 2021. Senatorii PNL s-au abținut, în vreme ce senatorii USR PLUS au votat „pentru”, alături de senatorii PSD.

În final, propunerea legislativă a primit un raport favorabil, urmând să fie supusă votului în plenul Senatului. Senatul este, în acest caz, prima cameră sesizată. Decizia finală aparține Camerei Deputaților.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"