Home » Știrea zilei! Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile și grădinițele se REDESCHID din 8 februarie. Unitățile vor funcționa după cele trei scenarii deja cunoscute

Știrea zilei! Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile și grădinițele se REDESCHID din 8 februarie. Unitățile vor funcționa după cele trei scenarii deja cunoscute

Publicat de Radu SÎRBU
504 Vizualizari

Președintele Klaus Iohannis a avut în această seară o ședință de lucru cu mai mulți membri ai guvernului pentru decizia finală legată de deschiderea școlilor cu prezență fizică, începând cu 8 februarie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că școlile se redeschid din 8 februarie.

Acesta a mai spus că se vor respecta cele trei scenarii galben, verde și roșu și când incidența într-o localitate depășește 6 la mie.

Scenariul verde –incidența sub 1 la mie: toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galben –incidența între 1- 3 la mie: merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu – incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

Declarația președintelui Klaus Iohannis
„Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să vă spun că nu, nu am scăpat de pandemie, dar putem să constatăm că trendul este descendent” a spus președintele, care a precizat că marea majoritate a statelor din Uniunea Europeană, cu doar trei excepții, nu deschid școlile.

De luni, când începe semestrul 2, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident trebuie să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate.

În localitățile în care sunt puține cazuri de Covid-19, așa numitul scenariu verde, toți copiii merg zilnic la școală, a anunțat președintele.

În localitățile cu mai multe cazuri, scenariul galben, acolo copiii merg fizic la grădiniță, clasesle I-IV merg la școală și, din ciclul secundar, doar copiii din clasa a VIII-a, dar și cei din clasa a XII-a care se pregătesc de bacalaureat.

În localitățile aflate în scenariul roșu, merg fizic doar copiii de la gradiniță și cei din clasele I-IV, iar restul vor face școala online.

În localitățile unde incidența este mai mare, care intră în carantină, în mod normal toată lumea stă acasă.

Așadar, pregătiți copiii pentru școală, a spus președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, mai multe detalii în ceea ce privește modul de organizare pentru redeschiderea școlilor vor fi făcute publice, miercuri, 3 februarie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat acum două săptămâni că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"