Home » Telceanul Valer Simion Cosma, noul director al Bibliotecii Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu

Telceanul Valer Simion Cosma, noul director al Bibliotecii Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu

Publicat de Radu SÎRBU
1491 Vizualizari

Postură onorantă pentru istoricul, antropologul și publicistul Valer Simion Cosma – originar din comuna năsăudeană Telciu, acesta câștigând recent concursul pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Valer Simion Cosma este istoric, antropolog, publicist și cercetător recunoscut, axat pe studiul ruralității, modernității și justiției sociale în Europa, în special în România. Și-a terminat doctoratul în istorie și filozofie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, și de atunci a editat și publicat 5 cărți și 19 articole legate de aceste teme. În ultimii ani, Dr. Valer Simion Cosma a dezvoltat o expertiză crucială relevantă pentru tema rețelelor alimentare alternative din România. El a abordat critic subiectele țărănimii și justiției sociale din România dintr-o perspectivă istorică și culturală.

În ultimii patru ani, Valer Simion Cosma a activat în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău, instituție în care a inițiat și coordonat nenumărate proiecte de cercetare. Anterior el s-a distins prin organizarea Școlii și Conferințelor de Vară de la Telciu.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"