Home » Valul 5 de Covid prelungește starea de alertă! CNSU a decis că, din 8 ianuarie, măștile medicale sau FFP2 devin OBLIGATORII în toate spațiile publice, inclusiv pe stradă. Măștile textile, INTERZISE

Valul 5 de Covid prelungește starea de alertă! CNSU a decis că, din 8 ianuarie, măștile medicale sau FFP2 devin OBLIGATORII în toate spațiile publice, inclusiv pe stradă. Măștile textile, INTERZISE

Publicat de Radu SÎRBU
678 Vizualizari

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi o hotărâre prin care sunt propuse noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

În primul rând se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 ianuarie 2022.

În plus, CNSU cere ca în spațiile publice să fie purtate doar măști chirurgicale și FFP2, ceea ce înseamnă că cele textile nu vor mai fi permise.

Documentul prevede, de asemenea, măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 8 ianuarie 2022, în contextul epidemiologic actual.

Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Se exceptează de la măsura următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"