Home » Violența domestică, în atenția polițiștilor din Bistrița-Năsăud

Violența domestică, în atenția polițiștilor din Bistrița-Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
363 Vizualizari

Afirmația din titlu este relevată în cadrul unui comunicat remis astăzi redacției de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”Este important să conștientizăm gravitatea consecințelor consumului excesiv de alcool și a comportamentelor agresive, mai ales în cadrul relațiilor de familie. Consumul de alcool în exces poate contribui la escaladarea conflictelor și la apariția violenței domestice.

Încurajarea unei atitudini responsabile și respectuoase în relațiile familiale este esențială pentru a evita situațiile neplăcute și pentru a proteja membrii vulnerabili ai familiei.

Dacă totuși vă hazardați să depășiți măsura, nu uitați de faptul că violența domestică este pedepsită, conform Codului Penal, mult mai aspru!

În plus, faptul că acțiunea penală poate fi pusă în mișcare din oficiu în cazul violenței asupra unui membru de familie subliniază importanța protejării victimelor, chiar și în situația în care acestea nu depun plângere.

Astfel, pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, vătămare corporală, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte săvârșite asupra unui membru de familie, limita maximă prevăzută pentru aceste pedepse se majorează cu o pătrime!

Încurajăm o comunicare deschisă și respectuoasă în cadrul familiei, precum și căutarea de soluții constructive pentru gestionarea conflictelor”, se arată în respectivul comunicat.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"