Home » Voluntarii locali din Nimigea au salvat de foc 3 case, de la un incendiu extins de vegetație

Voluntarii locali din Nimigea au salvat de foc 3 case, de la un incendiu extins de vegetație

Publicat de Radu SÎRBU
692 Vizualizari

Vântul și vremea uscată continuă să facă prăpăd pe zeci de hectare de vegetație în județul Bistrița-Năsăud. Și astăzi au fost zeci de intervenții la incendiile de vegetație. O situație mai aparte s-a înregistrat în comuna Nimigea, acolo unde un localnic a dat foc vegetației uscate, însă, totul a scăpat de sub control. A fost un coșmar pentru proprietarii a 3 case din perimetru care s-au temut că focul va ajunge și la locuințele lor. Noroc cu voluntarii coordonați de primarul Mircea Runcan, aceștia intervenind prompt pentru a localiza și stinge flăcările înainte ca ele să ajugă la cele 3 case.

Edilul face apel la localnici să fie mult mai atenți atunci când dau foc câmpurilor.

În această perioadă secetoasă și cu vânt, practic, în fiecare zi avem intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație. Astfel de intervenții sunt dificile deoarece se ajunge mai greu în zona focarelor de incendiu din cauza căilor de acces înguste sau lipsă. Pe această cale, fac un apel către cetățeni să nu mai dea foc, pentru că de la o simplă ardere de miriște se pot întâmplă lucruri foarte grave”, a ținut să transmită primarul Mircea Runcan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"