Home » Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

Publicat de Radu SÎRBU
907 Vizualizari

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora. Data propusă de AEP este 27 septembrie.

Proiectul prevede şi o serie de măsuri tehnice de natură să îmbunătăţească modul de derulare a alegerilor locale din 2020.

”La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente. La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, primarii au obligaţia de a asigura organizarea secţiilor de votare cu respectarea standardelor minimale stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă”, stabileşte proiectul.

În această săptămână, Guvernul a decis ca mandatele aflate în curs de exercitare ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene să fie prelungite până la data de 1 noiembrie 2020, în condițiile în care ele expiră în această lună, pe 25 iunie.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"