Home » Au furat din mai multe case de vacanță din zona Colibița, însă acum li s-a înfundat

Au furat din mai multe case de vacanță din zona Colibița, însă acum li s-a înfundat

Publicat de Radu SÎRBU
1310 Vizualizari

Este vorba de doi tineri, bănuiți de comiterea mai multor furturi din case de vacanță, au fost prinși de polițiștii Secției 2. Prejudiciile produse, în valoare de peste 38.000 lei, au fost recuperate.

Potrivit unui comunicat al IPJ: ”Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au desfășurat activități investigative pentru identificarea autorilor unui număr de 16 cauze de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat. În urma cercetărilor, au fost identificați un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Prundu Bârgăului și un altul de 24 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, bănuiți de comiterea faptelor. Totodată, a reieșit faptul că în perioada octombrie 2019-februarie 2020, cei doi ar fi sustras bunuri din 11 case de vacanță și ar fi încercat să sustragă bunuri din alte 5, toate situate pe raza localităților Piatra Fântânele, Colibița și Josenii Bârgăului. Prejudiciul cauzat se ridică la 38.500 de lei și a fost recuperat în proporție de 90% de către polițiști.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi, la data de 15 februarie a.c., polițiștii au fost pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost ridicate bunuri reclamate ca fiind sustrase, dar și instrumente, despre care sunt indicii că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

La data de 16 februarie, cei doi au fost prezentați instanței care a dispus arestării preventive față de tânărul de 23 de ani și măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de celălalt.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în vederea probării întregii activități infracționale a celor doi.

La activități au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"