Home » Bilanț după furtuna de joi seara, la Rodna: 35 de case afectate. S-au solicitat despăgubiri guvernamentale

Bilanț după furtuna de joi seara, la Rodna: 35 de case afectate. S-au solicitat despăgubiri guvernamentale

Publicat de Radu SÎRBU
579 Vizualizari

Astăzi, subprefectul Atilla Decsei, însoțit de primarul Tinuț Grapini, a efectuat o vizită în teren pentru constatarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice produse cu o seară în urmă în comuna Rodna.

Aici, în urma vijeliilor puternice, de cod roșu, au fost afectate 35 de case și 7 anexe gospodărești, ca urmare a raportului operativ trimis de primărie prin care au fost semnalate pagubele produse de fenomenele meteorologice și hidrologice.

Comisia mixtă de constatare și evaluare a pagubelor, constituită prin ordin de prefect, va demara luni 9 august acțiunile în teren.

În urma evaluării pagubelor constatate în teren de către comisia mixtă, se vor acorda, prin Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2021, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 671/ 2021.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO