Home » O delegație de peste 100 de polonezi vizitează orașul Beclean

O delegație de peste 100 de polonezi vizitează orașul Beclean

Publicat de Radu SÎRBU
136 Vizualizari

O numeroasă delegație oficială din zona Myślenice, Voievodatul Polonia Mică (Malopolska) se află prezentă în aceste zile în orașul Beclean. Este vorba de o întâlnire care se va întinde pe perioada 5-8 august și urmărește schimbul de experiență în atragerea de bani europeni dintre GAL-uri (Grupuri de Acțiune Locală). GAL-ul din care face parte orașul Beclean este Ținutul Haiducilor. Oaspeții provind din zona Myślenice, Voievodatul Polonia Mică (Malopolska).

„Zilele acestea avem deosebita onoare să avem în orașul Beclean un grup de oaspeți polonezi, însoțiți de Jan Marek Lenczowski, preşedintele regiunii Myslenice (înfrățită cu orașul Beclean), alte oficialități, precum și de Ignat Timar, Consul Onorific al României la Cracovia. Din grupul din Polonia fac parte și asociații de tip GAL care vor avea sâmbătă de la ora 14:00, la sediul GAL Ținutul Haiducilor, în zona exterioară, o expoziție culinară cu degustare de produse tradiționale specifice regiunilor de unde provin oaspeții noștri. Vă așteptăm cu bucurie la eveniment!“, a trasmis primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Polonezii au vizitat Herghelia Beclean și Băile Figa. Vineri, eu s-au deplasat la Parva unde au fost întâmpinați de către primarul Ioan Strugari care i-a dus în vizită la stâni și le-a prezentat proiectul care vizează legumicultura modernă în zona alpină.

Sâmbătă, delegația va avea o sesiune de comunicări la sediul Gal-ului Ținutul Haiducilor, având discuții pragmatice asupra proiectelor europene din cadrul GAL-urilor din cele două țări. De la ora 14.00 atmosfera se va destinde și oaspeții vor găti și prezenta produse culinare tradiționale sudului Poloniei, gătite chiar de către un grup de bucătari și bucătărese din Polonia, în proximitate a Parcului Balnear Băile Figa. Seara se va organiza o partidă de fotbal România-Polonia. punctează Nicolae Moldovan.

Vizita se va încheia duminică cu un tur al Bisericilor din orașul Beclean.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO