Home » Blamat de o întreagă comunitate, profesorul Vasile Maternik și-ar putea afla mâine sentința în procesul în care este acuzat de agresarea altor 2 elevi dar și de distrugerea unui catalog

Blamat de o întreagă comunitate, profesorul Vasile Maternik și-ar putea afla mâine sentința în procesul în care este acuzat de agresarea altor 2 elevi dar și de distrugerea unui catalog

Publicat de Radu SÎRBU
1435 Vizualizari

După ce a bulversat suflarea din comuna Șanț, lucru reliefat prin protestele vehemente din fața Școlii Gimnaziale ”Enea Grapini”, profesorul de sport Vasile Maternik va da socoteală mâine, 20 februarie, în fața magistraților de la Judecătoria Năsăud, în cel de-al doilea termen al dosar în care este judecat tot pentru purtare abuzivă, după ce a lovit doi elevi. Acesta este acuzat, totodată de distrugerea de bunuri ale școlii, mai precis a unui catalog de note.

După ce a fost condamnat la 4 luni de închisoare și prestarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității (plus o perioadă de supraveghere de 2 ani) după ce a lovit doi elevi în timpul orelor de curs, în 2018, Vasile Maternik a recidivat în primăvara lui 2019, când a mai lovit alți doi elevi, agresiune la care se mai adaugă și distrugerea catalogului. În acest ultim proces, pe lângă părinții elevilor agresați, parte civilă este și școala din Șanț.

Reamintim că dorința lui Maternik de a reveni la școala din Șanț, în ultimele 3 luni, s-a lăsat cu proteste vehemente din partea părinților și bunicilor, mai mult profesorul de sport fiind încătușat și amendat de jandarmi pentru agresiune verbală și proferare de amenințări față de protestatari.

La ora actuală, Vasile Maternik are interzis de a reveni la catedră, întrucât încă nu a prezentat atestatul medical care să-i permită, conform legislației, reluarea activității.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"