Home » Ca la noi, la nimenea ! Prefectura nu mai comunică numărul cazurilor cu coronavirus, deși un al patrulea caz s-a înregistrat azi la Salva

Ca la noi, la nimenea ! Prefectura nu mai comunică numărul cazurilor cu coronavirus, deși un al patrulea caz s-a înregistrat azi la Salva

Publicat de Radu SÎRBU
2595 Vizualizari

Autoritățile centrale au decis că autoritățile județene nu mai au voie să comunice informațiile privind infectările cu COVID 19 și, potrivit noilor reguli, comunicarea privind infecțiile va veni o singură dată, cel mai probabil la 24 de ore, centralizat, la nivelul țării.

Surprinzătoarea stare de fapt ne-a fost confirmată în cadrul unui comunicat al Instituției Prefectului, trimis în urmă cu câteva momente.

”Începând cu data de 21.03.2020, nu vom mai comunica informații referitoare la numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați cu COVID-19.
Orice comunicare cu privire la aspectele menționate anterior se va face DOAR de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
La nivel local, vom transmite în continuare informări legate de
• măsuri pentru împiedicarea răspândirii și pentru combaterea CoVid-19
• amenajarea de locuri de carantină, fără precizarea locației
• primirea de material și echipamente de protecție
• despre măsurile de ordine publică
• numărul de persoane izolate
• numărul de persoane carantinate
Vă mulțumim pentru înțelegere!” , se arată în respectivul comunicat.

Asta, în contextul în care, astăzi, a fost depistată a patra persoană infectată cu noul coronavirus în județul Bistrița-Năsăud. Este vorba de o femeie de 51 de ani din comuna Salva, ce a fost internată deja la Cluj-Napoca, fapt ce ne-a fost confirmat de medicul de familie din localitate. Femeia nu a părăsit țara, este casnică și vinde năframe iar acum s-a autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică pentru a vedea de unde a contractat infecția.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

3 Comentarii

Cic 21 martie 2020 - 20:16

Se incalca dreptul la informare. Vrem sa stim din ce localiate este persoana infectata ca sa ne ferim. In tarile din vest nu este asa. Populatia e informata. Cine e acest secretar de stat care a semnat ordinul si cu ce drept?

Raspunde
Cic 21 martie 2020 - 20:17

Trebuie facuta o petitie de urgenta cu privire la acest ordin.

Raspunde
Gavrilă N. Moldovan 22 martie 2020 - 11:56

Acest secretar de stat este Gheorghe Sorescu. Inseamnă că, încetul cu încetul, ne întoarcem la dictatură. Se înșeală că, vor rămâne cu averile, discutabile, bugetari, sărăntoci, cu lefuri modeste și milionari, în 30 de ani, în care s – a simulat statul de drept și democrația. Gândiți – vă, Ceașescu, a făcut multe lucruri foarte bune, mare patriot și ce a pățit. Dar acuma, când lumea urăște de moarte politicienii, va trece virusul dar gândiți – vă că, sistemul se poate „scutura”… Nici nu vreau să mă gândesc. Treziți – vă !

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"