Home » Răcire bruscă a vremii, cu ninsori în aproape toată țara. Cod galben de viscol la munte

Răcire bruscă a vremii, cu ninsori în aproape toată țara. Cod galben de viscol la munte

Publicat de Radu SÎRBU
832 Vizualizari

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de răcire accentuată a vremii, ninsori și intensificări ale vântului, valabilă în toată țara de sâmbătă seară până miercuri dimineață: Meteorologii au transmis și un cod galben de ninsori și viscol în zonele montane, în vigoare până în noaptea de duminică spre luni.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 21 martie, ora 18.00 – 25 martie, ora 08.00 și vizează o răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Codul galben este valabil în intervalul 21 martie, ora 20:00 – 23 martie, ora 02:00 și vizează ninsori moderate cantitativ, viscol

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"