Home » Cadastrul general al comunei Salva, în derulare

Cadastrul general al comunei Salva, în derulare

Publicat de Radu SÎRBU
160 Vizualizari

La nivelul comunei Salva, este în desfășurare un proiect al ANCPI pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară.

Proiectul beneficiază de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-202, are o valoare de finanţare europeană, de peste 360.000 lei (cu TVA), fiind vizate peste 1000 de hectare. Execuţia a fost adjudecată, în urma procedurii de achiziţie publică, de SC Dani Building SRL.

Acest program este un ajutor atât pentru fermieri, cât și pentru cetățenii care au venituri mici și care nu pot suporta costurile cadastrului și a întocmirii cărților funciare. Se va stabili corect baza de impozitare pentru impozitul pe construcții și impozitul pe teren la nivelul fiecărei localități.

Se vor debloca tranzacțiile cu terenurile și imobilele existente în extravilan pentru că, dacă terenurile nu sunt intabulate și parcelate, este imposibilă întocmirea contactelor de vanzare- cumpărare. Se vor finaliza Legile Proprietății și se vor degreva instanțele de judecată de procesele aflate pe rol, având ca obiect constatarea vânzării- cumpărării terenurilor aflate în extrravilan.

Se va accelera comasarea exploatațiilor agricole. Se va facilita accesul fermierilor mici la subvenții prin evitarea supradeclarărilor la APIA.

Existând o evidență clară a terenurilor, investitorilor le va fi mult mai ușor să înceapă și să dezvolte afaceri în zonele rurale.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO