Home » Centenar Lucian Valea, pe 4 martie la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

Centenar Lucian Valea, pe 4 martie la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
108 Vizualizari

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu și Editura ”Galaxia Gutenberg” vă invită la Evenimentul Cultural „Lucian Valea – 100”, care va avea loc la Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu din Bistrița, pe data de 4 martie 2024, începând cu ora 16:00.

Evenimentul va include lansarea volumelor „Mătănii pentru fata ardeleană” (ediție anastatică) și „Lucian Valea 100” (Editura „Galaxia Gutenberg”), precum și un recital susținut de Florin Săsărman.

Lucian Valea, poetul celebrat, s-a născut pe 4 martie 1924, în comuna Șanț (satul Valea Mare) din județul Bistrița-Năsăud. După absolvirea Facultății de Litere și Filosofie a Universității din București, a fost arestat din motive politice și condamnat la muncă silnică pe viață, însă a executat doar 5 ani. A lucrat în diverse domenii după eliberare, inclusiv ca director al Casei Județene a Creației Populare din Botoșani.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"