Home » Centenarul Institutului de Istorie ”George Barițiu” al Academiei Române marcat la Năsăud

Centenarul Institutului de Istorie ”George Barițiu” al Academiei Române marcat la Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
1008 Vizualizari

Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud s-a alăturat inițiativei Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române prin organizarea, astăzi, a unui eveniment de prezentare a proiectului de solidaritate și promovare Institutul de Istorie ”George Barițiu” la Centenar (1920-2020). Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului a fost făcută de Mirela Andrei cea care a ajuns acum cercetător dr. în cadrul Institutul de Istorie ”George Barițiu” din Cluj după ce și-a consolidat cunoștințele chiar la liceul năsăudean de renume.

Această activitate s-a desfășurat în contextul creat de împlinirea unui secol de existență a Institutului. La începutul lunii februarie a anului 1920, la inițiativa regelui Ferdinand I al României se decide înființarea Institutului de Istorie Națională pe lângă Universitatea din Cluj. În decursul unui secol de activitate, institutul clujean s-a afirmat ca o instituție fanion în domeniul cercetării istoriei naționale.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"