Home » La Năsăud, anul acesta, din cei 51 de beneficiari ai venitului minim – 18 au de efectuat ore de muncă în folosul comunităţii

La Năsăud, anul acesta, din cei 51 de beneficiari ai venitului minim – 18 au de efectuat ore de muncă în folosul comunităţii

Publicat de Radu SÎRBU
864 Vizualizari

Năsăudenii care vor primi în acest an venit minim garantat au de efectuat în acest mai multe ore de muncă în folosul comunităţii. În şedinţa de astăzi, consilierii locali au aprobat proiectul vizând planul de acţiuni şi lucrări de interes local privind venitul minim garantat. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, pentru sumele primite ca ajutor de la stat, una dintre persoanele majore, apte de muncă, din familiile beneficiare are obligaţia de a presta lunar acţiuni sau lucrări de interes local.

Aceste persoane sunt repartizate de primărie să presteze diferite lucrări. Printre aceste lucrări programate se numără: lucrări de salubrizare şi deszăpezire, greblat, adunat resturi vegetale de pe spaţiile verzi şi alei, curăţat zăpada de pe alei şi trotuare, executat gropi şi plantat pomi, pregătirea terenului aferent pentru plantat flori şi gazon, activităţi de grădinărit, măturat alei, văruit arbori, lucrări de protejare a vegetaţiei pe timpul iernii, vopsit borduri etc.

La această oră, în evidențele Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Năsăud figurează 51 de beneficiari ai venitului minim garantat. Din aceștia, sunt apți de muncă 18 beneficiari. Prestarea de muncă în folosul comunității se face în funcție de retribuția cuvenită drept ajutor de la stat.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"