Home » Cine urmează?

Cine urmează?

Publicat de Radu SÎRBU
1474 Vizualizari

Gloria Bistrița, la handbal, a început anul modest, cu o victorie și 4 înfrângeri. După fiecare înfrângere mă gândeam să nu îmi spun opinia, să nu agit apele. Nici după victoria cu Deva nu am exultat de bucurie, era contra unei echipe slabe.

Sâmbătă, Gloria Bistrița a pierdut contra celeilalte Glorii, din Buzău, cu un scor care nu lasă nicio urmă de îndoială asupra echipei mai bune din teren (scor final 22 – 30). În urma acestui rezultat, a unor articole din presa locală, au început comentariile. Cine este de vină pentru aceste rezultate? Unii spun ca de vină sunt jucătoarele, alții că de vina este antrenorul, un altul (care să facă, probabil, pe placul conducerii) a spus ca a fost un arbitraj dezastruos. Eu sunt de parere că sunt mai multe aspecte, câte un pic din fiecare, ce au dus la aceste rezultate.

Rezultate slabe au fost și în primele 9 etape, iar după acestea a fost schimbat antrenorul. A fost schimbat tot staful tehnic, rezultatele au rămas la fel. Fetele au fost duse la mănăstire, nici așa nu a mers. S-au adus două jucătoare noi (o internațională româncă și una croată), să completeze lotul, nici acestea nu au adus plusul dorit. Care este formula pentru succes? Dar cine răspunde pentru insuccese?

Astăzi, a fost dat un comunicat al clubului:
„Din respect pentru comunitate, suporteri și iubitorii handbalului din județul Bistrița-Năsăud, din cauza rezultatelor sub așteptări ale echipei din Liga Florilor MOL, dar și pentru că nu toleram lipsa de implicare și atitudine în joc, la propunerea antrenorului principal și în urma raportului efectuat de acesta, conducerea CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a luat o serie de decizii importante.
S-a decis blocarea plății remunerațiilor către întreaga echipă din Liga Florilor MOL, până când rezultatele vor impune plata performanței.

De asemenea, s-a hotărât ca jucătoarele care nu au respectat și nu vor îndeplini sarcinile tehnico-tactice, indiferent de numele și valoarea acesteia, dar și cele care nu vor avea atitudinea demnă de o echipă care își dorește performanță, vor fi trimise pentru a se pregăti și activa în cadrul echipei de Divizia A a clubului nostru sau li se vor rezilia contractele de activitate sportivă.
Gloria 2018 va continua să susțină sportul de performanță și cel de masă atât la nivel de seniori cât și de juniori și copii.
Investim în performanță și cerem performanță!”,
se arată în comunicatul semnat de Eugen V. Cosma, directorul clubului.

Atât eu, cât și alți suporteri, ne întrebam dacă această măsura este legală. Nu cred că au prevăzut așa ceva în contracte, dar se poate merge pe ideea că nu vor fi platite 3 luni de zile, iar dacă rezultatele nu vor veni, nu au decât să solicite să devina libere de contract.

Deci, jocul nu merge, rezultatele nu vin. După primele 9 etape a fost sacrificat antrenorul, a fost mai la îndemână. Acum se poate vedea, este alt antrenor, dar rezultatele sunt tot slabe. După acest comunicat al clubului, se vrea o penalizare a jucătoarelor. „Blocarea plății remunerațiilor”. Hmmm! Se poate întârzia pe un termen limitat, altfel legiuitorul te obligă să-ți îndeplinești clauzele contractuale.

„Jucătoarele care nu au respectat și nu vor îndeplini sarcinile tehnico-tactice, indiferent de numele și valoarea acesteia, dar și cele care nu vor avea atitudinea demnă de o echipă care își dorește performanță, vor fi trimise pentru a se pregăti și activa în cadrul echipei de Divizia A”. Asta îmi place! Abia aștept ca peste 2-3 etape Barbosa să-i care apa Mariei Țanc, Laura Moisă să o întrebe pe Luana Drăgunoiu cum ar putea să-și îmbunătățească procedeele de finalizare, pe Nicoleta Dincă să ia lecții de la Oana Căprar (la finalizare, dar mai ales în apărare).

Bun! Antrenor mazilit, jucătoare lăsate fără salarii, dar nu mai este nimeni de vină? Acum vin eu, cu opinia mea, care diferă de a celor care dau cu pietre în antrenori și în jucătoare. Anul trecut, Horațiu Pașca făcuse o lista de transferuri pentru noul sezon (adică pentru cel de acum). Într-o emisiune televizată, prin vară, acesta spunea că pe lângă cele transferate, pe lista mai erau: Frey și Zamfirescu (adică două coordonatoare), Savu (inter drept), Bazaliu (inter stanga). S-a început cu transferul a trei extreme, cele ale naționalei României. Wow! Lumea exaltată, Gloria are în lot extremele naționalei. Apoi, s-a auzit că a fost transferată și Kovacevic, cel mai eficient inter stanga din campionat. Pașca a fost înlăturat, dar a fost adusă și Schmelzer, tot de pe lista lui. Laura Pristăvița anunța că este însărcinată, deci nu va mai juca o perioadă, astfel că rămânem descoperiți în centru. Este numit noul antrenor, dar acesta trebuie să lucreze cu materialul clientului. Suntem descoperiți în centru, iar în inter dreapta avem doar o jucătoare de profil. Ce jucatoare se aduc în continuare? Alexandrina Cabral Barbosa și Roxana Beșleagă, acestea au fost aduse să le înlocuiască pe Frey, Zamfirescu, Bazaliu și Savu, cele de pe lista lui Pașca. Așa da! Cred că Rasmussen visa și noaptea că o să ajungă să o antreneze pe Beșleagă. Ce atâta Frey sau Zamfirescu? Păi, decât cele două jucătoare, mai bine Barbosa, care sa ia salariul cât amândouă la un loc, ea este așa, mai exotică. Iar Beșleagă, a facut furori la Ploiești, doar nu o puteau lăsa să o ia CSM București sau chiar Gyor. Deci, cine a decis că nu mai avem nevoie de două jucătoare cu profil de coordonatoare, de înca o jucătoare în inter drept, dar aduse un inter stânga (care venea după o accidentare de lungă durată) și de un centru care înca nu spunea nimic în handbalul românesc, aceștia nu au nicio vină?

Eu mă gândesc că la rezultatele de acum ale echipei au contribuit mai mulți factori, nu este vorba doar despre antrenor, jucătoare și lipsa unui joc de calitate, în echipă. Să zicem, dacă pe Barbosa și pe Beșleagă le-a recomandat la echipă șoferul autocarului sau contabilul, nu ar trebui trimis la echipa a doua și acesta?

Octavian MOLDOVAN

Foto: Cristina Vlasa

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"