Home » Comuna Rodna, pe cale de a deveni stațiune de interes național

Comuna Rodna, pe cale de a deveni stațiune de interes național

Publicat de Radu SÎRBU
1682 Vizualizari

După ce în toamna lui 2018 a fost atestată stațiune de interes local, comuna Rodna are drum așternut de administrația locală pentru a urca ierarhic la statutul de stațiune de interes național, năzuința primarului Valentin Grapini fiind de a dezvolta localitatea pe un palier ce va permite de a accesa mai ușor și la o scară mult mai largă atât de mult doritele fonduri europene.

Ne-am făcut planurile în acest sens, pentru ca toate investițiile care se vor derula în Rodna în perioada 2020-2024 să ne aducă la statutul de stațiune turistică de interes național.

Singurul lucru care ne lipsește pentru a deveni stațiune turistică de interes național sunt cele 400 de locuri de cazare. Astăzi în Rodna avem doar 100 omologate. În următoarea etapă ne gândim să atragem parteneriate publice-private”, a declarat primarul Grapini.

Potrivit edilului, în Rodna s-au omologat patru trasee turistice suplimentare. Mai mult, administrația locală a depus un proiect comun cu Parcul Național Munții Rodnei, în valoare de 10 milioane euro. Acesta are drept scop să dezvolte infrastructura montană.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"