Home » Azi, proba la Matematică la Evaluarea Națională

Azi, proba la Matematică la Evaluarea Națională

Publicat de Radu SÎRBU
1196 Vizualizari

Evaluarea Națională – Proba la matematică este susținută miercuri, 17 iunie, de elevii absolvenți de clasa a opta din toată țara. Peste 170.000 de elevi sunt așteptați în sălile de examinare, la testul care se desfășoară anul acesta în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Proba la matematică este similară probei la limba română, care a avut loc luni. Elevii au fost testați cu termometrul înainte de a intra în școală, iar în interior au purtat măști și au folosit dezinfectant pentru mâini. Evaluarea Națională 2020 la proba de limba română de luni, un singur elev a fost depistat cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius și nu i s-a permis accesul în sala de examen. Potrivit metodologiei Ministerului Educației, el va da examenul în sesiunea specială, la fel cu eventualele cazuri care s-ar putea înregistra la proba de matematică de miercuri, 17 iunie. Regulile epidemiologice impun ca la intrarea în centrul de examen cadrele medicale să facă triajul epidemiologic al elevilor. Se măsoară temperatura cu termometrul noncontact, care nu trebuie să depășească 37,3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximumul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute, iar dacă rezultatul nu e conform, elevul va fi îndrumat către medicul de familie. În sălile de clasă, examenele se desfășoară prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt. Probele sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"