Home » Comuna Zagra se vede că este condusă de un economist: a terminat anul fără nicio datorie și cu bani în vistieria localității. Primarul Nicolae Bușcoi apreciază că 2022 va fi la fel de bun, cumpătarea fiind cheia succesului!

Comuna Zagra se vede că este condusă de un economist: a terminat anul fără nicio datorie și cu bani în vistieria localității. Primarul Nicolae Bușcoi apreciază că 2022 va fi la fel de bun, cumpătarea fiind cheia succesului!

Publicat de Radu SÎRBU
233 Vizualizari

Economist de meserie, primarul comunei Zagra – Nicolae Bușcoi, ține să-și respecte profesiunea și în calitate de edil. A reușit performanța de a termina 2021 fără datorii și cu excedent bugetar, performanță dorită a fi repetată și anul acesta prin înțelepciunea de cheltui chibzuit din bugetul local, cu impact major în problemele comunei.

Anul 2021 l-am încheiat foarte bine, fără niciun arierat, adică fără datorii, și cu excedent bugetar, dar și cu trei recepții ale unor investiții importtante pentru comuna Zagra, și mă refer aici la: construcția noii capele multiconfesionale, reabilitarea Școlii Gimnaziale ”Nicolae Drăganu” pentru obținerea avizului ISU, precum și extinderea și modernizarea sediului Primăriei.

În ce privește 2022, l-am început la fel de bine prin depunerea a 2 proiecte pe Programul Național de Dezvoltare ”Anghel Saligny”, proiecte ce vizează asfaltarea a 6 kilometri de drumuri în satul Perișor și extinderea canalizării în satul Suplai. Totodată, am mai depus un proiect pe Fondul de Mediu ce are drept scop eficientizarea energetică a școlii din Suplai. În perioada următoare, așteptăm să implementăm proiectul ce vizează digitalizarea învățământului din toate satele comunei. Se lucrează în continuare la introducerea canalizării pe tronsonul Zagra – Poienile Zagrei, investiție care include și darea în folosință a unei stații locale de epurare a apei menajere. De asemena, se continuă măsurătorile de cadastru general al comunei Zagra, un obiectiv de importanță majoră pentru întreaga comunitate.

Mai avem în plan construirea unei capele în satul Poienile Zagrei, deners aflat în stadiul întocmirii documentațiilor aferente, și așteptăm ca în acest an să înceapă lucrările de aducțiunea de apă derulată în cadrul Master Planului Județean”, ne-a declarat, miercuri, primarul Nicolae Bușcoi, care știe că doar cumpătarea poate fi soluția pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"