Home » Orașul Năsăud face pasul către alimentarea mașinilor cu energie electrică!

Orașul Năsăud face pasul către alimentarea mașinilor cu energie electrică!

Publicat de Radu SÎRBU
906 Vizualizari

Mai nou, administrația orașului Năsăud a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect ce vizează ”Infrastructura de alimentare a vehiculelor cu energie electrică”. Practic, prin acest demers Primăria Năsăud a solicitat o finanţare nerabursabilă în valoare 1,826 milioane lei prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi.

După cum ne-a explicat primarul Dorin Vlașin, în total vor fi 5 locaţii unde vor fi amplasate cele 10 staţii, după cum urmează: pe strada Valea Podului (1 stație cu 2 puncte de reîncărcare), pe strada Valea Caselor (1 stație cu 2 puncte de reîncărcare), pe strada Miron Cristea din cartierul de blocuri Grăniceri-Sud (2 stații cu 4 puncte de reîncărcare), pe strada Iacob Mureşianu din același cartier de blocuri (2 stații cu 4 puncte de reîncărcare) și în Piaţa Unirii din centrul orașului (4 stații cu 8 puncte de reîncărcare).

Prin participarea la acest program, urmărim să diminuăm efectelor poluării aerului asupra mediului si sănătății populației; promovarea autovehiculelor electrice; reducerea nivelului emisiilor de poluanți și zgomotului; transport ecologic; diminuarea efectelor poluării solului și apei cauzate de scurgerile de substanțe periculoase de la autovehiculele uzate ce utilizează alte sisteme de propulsie decât cel electric, prin înlocuirea treptata a acestora cu autovehicule electrice”, a ținut să precizeze primarul Dorin Vlașin.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

1 Comentariu

John 30 august 2022 - 20:27

Lăsați-le drecu astea, mai bine ați investi în panouri fotovoltaice sai ajutați pe oameni nu stați de reîncărcare.

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"