Home » Conform așteptărilor, Traian Ogâgău a predat funcția de primar al orașului Sângeorz-Băi cumnatului său Cătălin Bota

Conform așteptărilor, Traian Ogâgău a predat funcția de primar al orașului Sângeorz-Băi cumnatului său Cătălin Bota

Publicat de Radu SÎRBU
574 Vizualizari

Astăzi, a intrat în vigoare ordinul emis de prefectul Stelian Dolha prin care încetează mandatul de primar al orașului Sângeorz-Băi pentru Traian Ogâgău. Decizia vine după ce Judecătoria Năsăud a pronunțat, în ultima decadă a lunii iunie a.c., sentința în dosarul în care procurorii din Năsăud au cerut anularea renunțării aplicării pedepsei pronunțată de Curtea de Apel Cluj, în 2020, în dosarul în care ediul a fost acuzat de conflict de interese.

Mai precis, în luna februarie 2020, Traian Ogâgău a fost condamnat de Judecătoria Năsăud, la un an de închisoare cu amânare, după ce în 2018 i-a închiriat un teren tatălui său, fără să urmeze procedurile legale. Totodată i s-a interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dar și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Edilul a atacat în apel sentința, la Curtea de Apel Cluj, unde magistrații au decis să se renunțe la aplicarea pedepsei. Numai că, Traian Ogâgău mai avea un dosar penal, pe rolul Judecătoriei Năsăud, pentru refuzul de prelevare de probe biologice, faptă comisă în toamna lui 2016, și pentru care a fost trimis în judecată în 2018. Sentința în acest ultim dosar a venit în iunie 2020, pedeapsa aplicată fiind de un an de închisoare cu suspendare.

Astfel, Traian Ogâgău a fost nevoit să predea funcția de primar viceprimarului Cătălin Bota (PNL), cel care este nimeni altul decât cumnatul său. Gândit de către Ogâgău (fost PNL-ist), scenariul a fost pus în practică etapizat în ciuda unei opoziții fățișe a unor consilieri liberali, partid care domină autoritar majoritatea în Consiliul Local al orașului-stațiune.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"