Home » Construcția capelei din Zagra, pe cale de a începe. Comuna va beneficia și de un nou vehicul pentru deszăpezire și întreținere a drumurilor

Construcția capelei din Zagra, pe cale de a începe. Comuna va beneficia și de un nou vehicul pentru deszăpezire și întreținere a drumurilor

Publicat de Radu SÎRBU
588 Vizualizari

Locuitorii unei comune din Țara Năsăudului vor avea posibilitatea să-i conducă pe cei dragi, pe ultimul drum, în condiții decente. Este vorba de comuna Zagra, localitate ce nu are în prezent o capelă, unde oamenii să poată pune în practică obiceiurile românești care au loc atunci când o persoană moare.

Era necesară o asemenea investiție. Capela va fi construită cu fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală ”Ținutul Haiducilor”, în satul Zagra. Până la sfârșitul acestui an dorim să ca acest obiectiv să fie funcțional, lucrările urmând să înceapă peste aproximativ două luni. Va fi o capelă multiconfesională, ce va avea o cameră pentru priveghi, o minibucătărie, terasă și toalete,” ne-a declarat, marți, Nicu Bușcoi, primarul comunei Zagra.

Pe de altă parte, pentru a nu mai depinde de sistemul centralizat, cât de repede primăria Zagra își va îmbogăți propriul parc auto cu un tractor cu multiple funcții, cu bani europeni asigurați de Grupul de Acțiune Locală ”Drumul Haiducilor”, asociație în care comuna Zagra este membru fondator. rimarul comunei Zagra. Acest vehicul vine după ce anul trecut, administrația locală a mai cumpărat două utilaje de deszăpezire noi-nouțe! Este vorba de un buldoexcavator și o autobasculantă 4X4, deservite de echipamente specifice pentru deszăpezire sau alte intervenții cum ar fi la nivelat drumuri sau decolamatat de albii, respectiva investiție fiind susținută din bugetul local, noile utilaje ducând la execuția unor lucrări necesare în regie proprie, fapt ce aduce, pe lângă promptitudine în rezolvarea nedoritelor calamități, economie importantă în vistieria comunei.

Și asta nu e tot, întrucât, după cum ne-a mai declarat primarul Nicu Bușcoi, am mai depus la Compania Națională de Investiții un proiect modernizare a circa 6,5 kilometri de drumuri comunale și străzi din satul Perișor, precum și o uliță din satul Suplai.

În fine, să mai menționăm că, prin implicarea primăriei, în satul Perișor va fi rezolvată problema lipsei semnalului de telefonie și internet.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"