Home » Covid în BN, la 4 mai 2020: De ieri și până astăzi, 6 cazuri noi de infectare, 2 de vindecări și 1 de deces

Covid în BN, la 4 mai 2020: De ieri și până astăzi, 6 cazuri noi de infectare, 2 de vindecări și 1 de deces

Publicat de Radu SÎRBU
1639 Vizualizari

La data de 4 mai a.c., în județul Bistrița-Năsăud au fost confirmate până acum 221 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (cu 6 în plus față de ieri), inclusiv 17 cadre medicale (7 medici + 10 asistenți), 7 infirmiere, 5 polițiști (3 polițiști locali + 2 polițiști din cadrul IPJ), 10 angajați ai ITM, 2 pompieri, o persoană angajată la Primăria orașului Năsăud, un jandarm.

În urma confirmării prezenței coronavirusului la un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean, în seara zilei de 03.05 au fost recoltate probe de la 33 de salariați, din două ture operative și o parte din ne-operativi. Aceste probe au fost duse la laboratorul de testare în dimineața zilei de azi, 04.05, fiind în proces de prelucrare. Astăzi, au mai fost recoltate probe de la alte 34 de persoane din cadrul Serviciului de Ambulanță, probe ce vor intra în lucru mâine”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, 117 persoane au fost declarate vindecate (cu 2 mai mult decât ieri), iar o altă persoană a decedat. Este vorba de un bătrân de 82 de ani a fost internat în 30 aprilie la secția de boli infecțioase, după ce probele recoltate pentru Covid în 28 aprilie, la domiciliu său, s-au dovedit pozitive. Pacientul a murit în 3 aprilie în spitalul bistrițean. Potrivit comunicatului transmis de Grupul de Comunicare Strategică bărbatul avea probleme de sănătate: un singur rinichi, după o operație mai veche care a impus îndepărtarea celuilalt, suferea de complex imun circulant și avea hipertensiune arterială, dar și o demență mixtă. Octogenarul este cazul de deces cu numarul 17 din județ.

Situația la nivel național

Până luni, 4 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate iar 803 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică ieri, au fost înregistrate alte 349 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 199.068 de teste.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"