Home » Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România trece din stare de urgență în stare de alertă, din 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România trece din stare de urgență în stare de alertă, din 15 mai

Publicat de Radu SÎRBU
1755 Vizualizari

Într-o conferință de presă, ținută astăzi la ora 14.00, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din date de 15 mai, România trece din stare de urgență în stare de alertă. Astfel, se va putea circula în interiorul localităților fără a fi necesare declarațiile pe proprie răspundere. De asemenea, se vor deschide saloanele de îngrijire personală și cabinetele stomatologice, dar și muzeele, însă cu anumite măsuri de siguranță pentru sănătate (ex: măști). Vor fi condiții speciale de distanțare, de igienă. ”Cu toții vom purta mască în spații publice închise, în transportul public în comun”, a spus Iohannis.

Măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile în carantină.

Sportivii de performanță vor putea în condiții foarte speciale să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Bazele sportive nu se deschid pentru amatori.

Se va putea ieși și din afara localității, în anumite condiții, de exemplu în interes de serviciu, pentru probleme medicale sau pentru sport individual (de ex: cu bicicleta).

La intervale de două săptămâni – măsurile de relaxare vor fi revizuite: început iunie, mijloc iunie ș.a.

Președintele Klaus Iohannis a mai anunțat că nu mai prelungește Starea de Urgență și că nu va mai emite un nou decret. Acesta a anunțat și o serie de măsuri de relaxare, o relaxare care, mai spune el, se va face pas cu pas. ”Starea de urgență NU va fi prelungită, Nu voi emite un nou decret”, a declarat luni președintele Klaus Iohannis. ”Așadar, 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Din 15 mai vom intra în stare de alertă. Situația nu s-a îmbunătățit încă, deci nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem în normalitate. Din păcate, epidemia nu a trecut, azi am avut peste 300 de persoane testate pozitiv”, a adăugat acesta.

”După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni. Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală – coafură, frizerie. Sporturile individuale vor fi permise. Rămâne interdicția că întâlnirile sunt interzise pentru mai mult de 3 persoane”, a mai spus președintele.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"