Home » Deputatul Daniel Suciu: ”Grația lipițanilor, de neprețuit!”

Deputatul Daniel Suciu: ”Grația lipițanilor, de neprețuit!”

Publicat de Radu SÎRBU
185 Vizualizari

La Herghelia Beclean a avut loc un eveniment internațional de mare anvergură în domeniul creșterii cailor din rasa Lipițan: întrunirea LIF, ocazie cu care s-au dezbătut probleme de creștere și ameliorare a rasei.

Această rasă culturală este cea mai veche rasă de cai europeană, formată în Lipizza, pe teritoriul actual al Sloveniei, începând cu sfârșitul secolului XVI, de către Casa de Habsburg.

Simpozionul s-a încheiat cu un spectacol ecvestru deosebit de frumos, unde noblețea și rafinamentul au fost evidențiate prin reprezentațiile executate de către echipele ecvestre atât călare, cât și la atelaje.

La evenimentul demonstrativ în care au evoluat cai de la Herghelia Sâmbăta de Jos și din Herghelia Beclean, din rasa Lipițan a fost prezent și deputatul Daniel Suciu care a transmis un mesaj scur și cuprinzător pe pagina sa de Facebook: ”Grația lipițanilor, de neprețuit!”

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"