Home » Deputatul PSD Bogdan Ivan: ”Cel mai grav e dorinţa de segregare a elevilor între cei vaccinaţi şi nevaccinaţi, odată cu începerea noului an școlar”

Deputatul PSD Bogdan Ivan: ”Cel mai grav e dorinţa de segregare a elevilor între cei vaccinaţi şi nevaccinaţi, odată cu începerea noului an școlar”

Publicat de Radu SÎRBU
149 Vizualizari

În cadrul conferinței de presă de astăzi, deputatul Bogdan Ivan a luat atitudine faţă de declaraţiile ministrului Educaţiei privind variantele avute în lucru pentru desfăşurarea orelor „faţă-n faţă” în noul an şcolar.

”Suntem aproape de începerea anului şcolar, teoretic 13 septembrie. Am aflat de la ministrul Educaţiei, dl. Câmpeanu, că acei elevi care vor merge la cursuri vor trebui să poarte mască indiferent dacă s-au vaccinat sau nu. Ce mi s-a părut mie cel mai grav e dorinţa de segregare a elevilor între cei vaccinaţi şi nevaccinaţi în condiţiile în care ministrul Educaţiei a afirmat că atunci când apare un caz de coronavirus în şcoală, acei elevi care sunt nevaccinaţi – care reprezintă peste 80% – să facă şcoala online. Am văzut că a fost un dezastru şcoala online, elevii au pierdut un an şi jumătate din educaţia lor. Dacă decizia ministrului Educaţiei nu se va schimba, acei elevi care din diferite motive nu s-au vaccinat până acum nu pot să aibă acces la un drept garantat de Constituţie, dreptul la educaţie”, a declarat Bogdan Ivan.

Parlamentarul PSD B-N susţine că actualul Guvern încearcă să-şi acopere impotenţa de a comunica, de a informa pe români şi de a-i convinge să se vaccineze, aruncând vina asupra părinţilor şi copiilor.

Nu înţeleg de unde este această înfierare ca obligatoriu să-i vaccinăm pe toţi copiii, iar cei care nu sunt convinşi de acest demers să fie scoşi în afara sistemului educaţional. Acest model de segregare a copiilor noştri este unul care poate a mai fost adoptat în urmă zeci de ani în state totalitare şi nu are ce căuta astăzi”, a spus Ivan.

Deputatul Bogdan Ivan a făcut apel către parlamentarii puterii din judeţ să ducă acest mesaj mai departe, la premier, la ministrul Educaţiei, pentru că este inadmisibilă această segregare a elevilor din România şi din judeţ.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"