Home » Deputatul PSD Bogdan Ivan: ”Tot ce înseamnă medicaţie de bază pentru tratarea CoVid este una mai mult decât deficitară!”

Deputatul PSD Bogdan Ivan: ”Tot ce înseamnă medicaţie de bază pentru tratarea CoVid este una mai mult decât deficitară!”

Publicat de Radu SÎRBU
167 Vizualizari

Deputatul social-democrat Bogdan Ivan a reclamat, în cadrul conferinţei de presă de astăzi, situaţia în care se află spitalele din România, în plină criză sanitară. Potrivit acestuia, în timp ce fostul premier Florin Cîţu şi ministrul Cseke Attila „minţeau pe faţă” cu privire la situaţia spitalelor, nu sunt locuri în unităţile spitaliceşti şi la ATI.

”Tot ce înseamnă medicaţie de bază pentru tratarea CoVid este una mai mult decât deficitară. Acum două zile. Raed Afarat spunea că avem stocuri, timp de trei săptămâni, pentru toată România, în spitalul din Bistriţa, din 9 septembrie încoace avem cel puţin două săptămâni în care nu au fost stocuri suficiente de Remdesivir. (…) Atunci când ai un tratament care îţi poate salva viaţa, tu nu-l primeşti şi mori, cum se cheamă lucrul ăsta? Cine e responsabil? Avem un alt medicament de bază, Tocilizumab, folosit în toată Europa, în SUA. Achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, în 9 septembrie, costa 11 bani flaconul. (…) Ministerul Sănătăţii a denunţat contractul cadru prin care achiziţiona o cantitate mai mare din acest medicament care urma să fie distribuit spitalelor din toată ţara şi a lăsat fiecare spital din România să se descurce cum ştie cu distribuitorii de medicamente şi să facă rost pe cont propriu. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa şi în toată România, o săptămână mai târziu, acelaşi medicament care se cumpăra cu 11 bani a fost cumpărat cu 543 de lei, un flacon, de 54.000 ori mai mult, din banii noştri, ai românilor”, a explicat deputatul Bogdan Ivan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO