Home » Duminică, 5 septembrie, trișcașii din Leșu își cântă rapsodia la cea de-a 52-a ediție a celei mai longevive manifestări culturale a județului BN. Festivalul va sta sub semnul cinstirii solistei Mărioara Precup

Duminică, 5 septembrie, trișcașii din Leșu își cântă rapsodia la cea de-a 52-a ediție a celei mai longevive manifestări culturale a județului BN. Festivalul va sta sub semnul cinstirii solistei Mărioara Precup

Publicat de Radu SÎRBU
698 Vizualizari

Cea mai longevivă manifestare culturală a județului Bistrița-Năsăud, Festivalul interjudețean de folclor „Rapsodia Triscașilor din Leșu”, își va depăna la sfârșitul acestei săptămâni, pe data de 5 septembrie încă o filă din impresionanta poveste începută în 1968.

Creat de celebrul muzicolog Tudor Jarda (cetățean de onoare post-mortem al comunei Leșu), festivalul a reușit să dăinuie peste timp ca o manifestare originală și aparte în peisajul tradițiilor folclorice din Țara Năsăudului.

Sărbătoarea leșenilor va debuta sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 15:00, cu lansări de carte și un recital de poezie în cadrul cenaclului ”Anton Coșbuc”, eveniment găzduit în recent modernizatul Cămin Cultural din localitate.

O zi mai târziu, de la ora 12:00, Festivalul ”Rapsodia Trișcașilor” va sta sub semnul spectacolului aniversar dedicat împlinirii a 80 de ani de viață a doamnei cântecului popular din Leșu, Mărioara Precup.

În program sunt anunțate evoluțiile ansamblurilor ”Rapsodia Trișcașilor” din Leșu, ”Cununa de pe Someș” din Bistrița, ”Învârtita Dorului” din Văideeni (Vâlcea), ”Hodăceanca” din Hodac (Mureș), alături de

Sărbătoarea Leșului se va încheia cu un spectacol dedicat tineretului, seara, de la ora 18:00.

”Așa că, duminică, haideţi la Leșu, unde vă aşteptăm cu drag la sărbătoarea de suflet a comunei noastre ”Rapsodia Trișcașilor”!”, invită primarul Sorin Avram prin intermediul ziarului Mesager24.ro. Edilul a ținut să mai sublinieze că odată cu acest frumos eveniment, va fi inaugurat și noul amfiteatru natural din centrul localității – locul de desfășurare a spectacolului.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO