Home » Emil Radu Moldovan: ”Este inadmisibil ca laboratoarele din cadrul DSVSA să dispună de Real Time PCR și oamenii să aștepte zile-ntregi după rezultat”

Emil Radu Moldovan: ”Este inadmisibil ca laboratoarele din cadrul DSVSA să dispună de Real Time PCR și oamenii să aștepte zile-ntregi după rezultat”

Publicat de Radu SÎRBU
1065 Vizualizari

”S-a pierdut deja prea mult timp și oamenii au nevoie de măsuri ferme. De exemplu, din județul Bistrița-Năsăud am trimis 92 de probe la Cluj și de 3 zile nu am primt niciun rezultat!”, este semnalul de alarmă lansat în urmă cu câteva minute de președintele CJ BN, Emil Radu Moldovan într-o scrisoare deschisă adresată ministrului MAI Ion Marcel Vela.

”Stimate domnule Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne și Președintele Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Suntem în mijlocul Scenariului 3, România va intra în stare de urgență, județe întregi așteaptă rezultatele prelevării probelor coronavirusului și oamenii sunt puși în pericol, dar în acest moment se face Real Time PCR doar în câteva județe.

Acest lucru, cu toate că majoritatea județelor, prin structurile sanitar-veterinare teritoriale dispun de această aparatură, având nevoie doar de KIT-ul de lucru pentru COVID19.

Mai exact, Real Time PCR-ul este disponibil în majoritatea Laboratorelor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, organizate ca servicii în cadrul Direcțiilor Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor la nivelul fiecarui județ. Acolo sunt specialiști medici veterinari care deja au folosit aparatura, cunosc procedurile și așteaptă doar să ajute în această pandemie.

Așadar, am rugămintea să luați această măsură și să o integrați în Planul de Măsuri al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, prin dispunerea de urgență a folosirii acestei aparaturi și reducerea timpilor de diagnosticare, pentru că, în această perioadă, fiecare moment este prețios.

S-a pierdut deja prea mult timp și oamenii au nevoie de măsuri ferme. De exemplu, din județul Bistrița-Năsăud am trimis 92 de probe la Cluj și de 3 zile nu am primt niciun rezultat!

Este inadmisibil ca Laboratoarele din cadrul DSVSA să dispună de Real Time PCR și oamenii să aștepte zile-ntregi după rezultat!”, atrage atenția Emil Radu Moldovan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"