Home » Atenție la glumele idioate ! Amendă de 5000 de lei pentru un apel la 112 prin care o persoană a mințit că s-ar fi întors din Italia și are simptomele de coronavirus

Atenție la glumele idioate ! Amendă de 5000 de lei pentru un apel la 112 prin care o persoană a mințit că s-ar fi întors din Italia și are simptomele de coronavirus

Publicat de Radu SÎRBU
714 Vizualizari

Astăzi, în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimăt, afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu.

Un Echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică).

La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea.

Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției.

Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5000 de lei.

”Facem un apel la cetățeni să apeleze cu responsabilitate la numărul unic de urgențe 112! Totodată, vă rugăm ca, în momentul în care apelați acest număr și prezentați diverse simptome, să oferiți în momentul apelului detalii legate de acestea, precum și dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o țară străină, specificând locația! Aceste detalii vor ajuta echipajele în modul corespunzător de acționare! Fiți responsabili pentru sănătatea dumneavoastră și a salvatorilor!”, transmit cei de la CJSU.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"