Home » Emil Radu Moldovan: ”Mâine, vom efectua, oficial, primele teste de coronavirus chiar la Bistrița”

Emil Radu Moldovan: ”Mâine, vom efectua, oficial, primele teste de coronavirus chiar la Bistrița”

Publicat de Radu SÎRBU
1353 Vizualizari

Se fac ultimele pregătiri pentru a realiza teste de Covid-19 la noi în județ. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pe pagina sa de socializare.

”Aparatul de tip RealTimePCR împreună cu kit-urile de testare au ajuns deja, se vor realiza pâna la 150 de teste, în 8 ore, echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este în plin training, iar mâine vom efectua, oficial, primele teste.

Am ținut foarte mult să ne descurcăm pe cont propriu, fără să mai așteptăm sprijin și am comandat acest aparat din timp. OMS a transmis încă de la începutul pandemiei să „testăm, testăm, testăm”, iar acum vom putea să facem acest lucru în județul nostru, fără să mai existe acel decalaj de câteva zile până la confirmarea/infirmarea rezultatelor infecției, din cauza faptului că testele erau trimise la Cluj.

Deocamdată, avem o echipă de specialiști care lucrează cu acest aparat, însă dacă este nevoie vom suplimenta cu încă una.

Mult succes, medicilor! Multă sănătate, tuturor!”, a spus Radu Moldovan.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"