Home » (FOTO) Incendiu la Cormaia. A ars o anexă gospodărească și a fost afectată casa de locuit

(FOTO) Incendiu la Cormaia. A ars o anexă gospodărească și a fost afectată casa de locuit

Publicat de Radu SÎRBU
3262 Vizualizari

Astă noapte, aproape de miezul nopții, în satul sâmgeorzan Cormaia a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească, flăcările amenințând să se extindă și la acoperișul casei de locuit. Imediat la locul indicat prin 112, a ajuns pompierii Gărzii de intervenție și voluntarii din Sângeorz-Băi.

În sprijin au fost direcționate un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere si un echipaj de pompieri cu autospeciala de intervenție la înălțime de la Secția de Pompieri Năsăud, precum și echipaje SVSU de la Maieru, Rodna și Ilva Mică.

Două persoane în vârstă de 18 ani și 42 de ani au primit asistență medicală deoarece prezentau atacuri de panică și usoare intoxicații cu fum, dar nu s-a impus transportul acestora la spital.

Prioritatea pompierilor militari și voluntari a fost protejarea casei de locuit. Au fost afectate, de la casă, un perete lateral și o parte restrânsă din acoperiș. Suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ 200 mp (două anexe).

Mai mult, în anexe erau adăpostite mai multe animale: ovine ( circa 100) și porcine (circa 30), majoritatea dintre ele fiind evacuate de proprietari și vecini până la sosirea pompierilor. Până la final, toate animalele au fost scoase vii.

Intervenția a durat aproximativ 4 ore și jumătate, mai ales din cauza cantității mari de materiale combustibile din cele două anexe afectate de incendiu.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric la instalația uneia dintre anexele cuprinse de incendiu.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"